Voor particulieren

Ben je particulier? Dan vind je op deze pagina een antwoord op bijna al je vragen.

FAQ

Particulieren

Ook als particulier ben je meer dan welkom bij Wynants en zonen.
Wil je graag wat meer info? Klik hieronder op jouw vraag.
Heb je nog andere vragen, dan kan je ons bereiken op 015/31 91 49 of via Whatsapp.

berg van metaalafval

We aanvaarden alle oude metalen zoals ijzer, aluminium, zink, lood, koper, koperkabels, autobatterijen, enzovoort.

Daarnaast aanvaarden we ook alle huishoudelijke elektrische toestellen zoals koelkasten, wasmachines, televisies en nog zo veel meer.

Ook met afgedankte auto’s kan je bij ons terecht.

Je kan al je oude metalen binnen brengen. Gewoon tijdens de openingsuren en zonder afspraak. Als je nog nooit bij ons bent komen leveren, breng dan zeker je identiteitskaart mee. Dat maakt de registratie een pak vlotter. Je kan komen met een auto of camionette met of zonder aanhangwagen en zelfs met een vrachtwagen.

Bij het binnenrijden mag je ineens op de ingebouwde weegbrug stoppen, als er niemand anders op staat. Je parkeert op de weegbrug, stapt uit en meld je aan aan de receptie. Je voertuig wordt dan “vol” gewogen bij het binnenrijden en “leeg” gewogen bij het buitenrijden om te weten hoeveel metaal je hebt gelost. We hebben op de werf ook een “kleine” weegschaal waar we kleinere hoeveelheden non ferro kunnen afwegen vanaf 1 kg.

Al de verschillende metalen mag je in één keer meebrengen. Je sorteert ze best op voorhand zodat we ze aan de kleine weegschaal snel apart kunnen afwegen. De gewichten van aan de kleine weegschaal worden automatisch verrekend met het gewicht van de ingebouwde weegbrug.

Ja, afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid, kunnen we inderdaad ook zorgen voor een ophaling. Dat kan met onze kraanwagen of, als de hoeveelheid groot genoeg is, kunnen we een container plaatsen. Voor de kraanwagen rekenen we minstens op 1000kg en voor een container rekenen we op minstens 3000kg.

Je kan altijd contact opnemen om te kijken wat er mogelijk is.

Voor ijzer is dat vanaf 20kg en voor non ferro zoals aluminium, koper, e.d. is dat 1 kg.
Het ijzer wordt namelijk alleen gewogen op onze grote weegbrug. Die weegt tot 60 ton in stappen van 20kg.
De non ferro metalen worden op onze kleine weegschaal gewogen. En die weegt tot 3 ton in stappen van 1kg.

Afhankelijk van welk soort metaal krijg je een andere prijs die elke dag kan veranderen. Koper is bvb meer waard dan aluminium. En aluminium is dan weer meer waard dan ijzer.

Voor de non ferro metalen zoals aluminium, koper en zink, werken we met staffelprijzen. Dat wil zeggen dat je voor een grotere hoeveelheid een betere prijs krijgt. Zo krijg je een betere prijs als je meer dan 20kg, meer dan 100kg en meer dan 1000kg brengt.

Wil je graag weten hoeveel je voor een bepaalde soort krijgt, dan kan je altijd bellen of een berichtje sturen via Whatsapp. We proberen je dan zo snel mogelijk te antwoorden.

Zonder al te veel technische uitleg zijn ferro metalen alle metalen die magnetisch zijn. En non ferro metalen zijn metalen die niet-magnetisch zijn.

Heb je een magneet bij de hand? Houd deze dan even tegen het metaal. Als de magneet blijft “plakken”, dan is het hoogstwaarschijnlijk ferro/ijzer.

Heel snel.

Sinds 31 maart 2023 mag er in geen enkele schroothandel cash betaald worden voor de aankoop van oude metalen.

Om onze klanten toch zo snel mogelijk te kunnen betalen, voeren we elke avond alle overschrijvingen uit van de dag. De volgende werkdag staat je vergoeding dan op je bankrekening.