Diensten

Biedt een oplossing voor al uw metaal afval

metaal

Metalen

Metaal

Oud ijzer, schroot, … Elke metaalsoort heeft zijn eigen waarde en kan gerecupereerd worden. Daarom kan u bij Wynants en Zonen terecht met al uw oude metalen tegen een interessante prijs. Of u nu een bedrijf, KMO, nutsbedrijf, intercommunale, stad, gemeente of particulier bent.

U kan daarbij gratis gebruik maken van één van onze containers (we hebben er meer dan 100) in het voor u passende formaat. Contacteer ons voor meer uitleg over het gebruik van deze containers.

In de loop der jaren breidde het recupereerbare steeds meer uit, dus helpen we u met veel plezier van uw reguliere oude metalen af, zoals ijzer, aluminium, koper, lood, elektriciteitskabels en zink. Maar ondertussen helpen we u ook verder met uw oude koelkast, wasmachine (A.E.E.A.), autowrak(ken) of loodbatterijen.

berg ijzerafval
metaal afval
metaal afval
containers van meerdere groottes van Wynants & Zonen
container icoon

Container

Containers

Heeft u ettelijke tonnen oud ijzer? Dan zijn er bij Wynants en zonen drie soorten containers beschikbaar om u van uw oud ijzer en schroot te verlossen. Zowel voor bedrijven als voor particulieren.

U kan een container kiezen met een volume van 10 m³, 20 m³ of 30 m³. Afhankelijk van uw noden. U hoeft zelfs niet te betalen voor huur of ophaling/transport indien de containers voldoende gewicht bevatten en/of de ophalingen frequent genoeg zijn. We maken het u zo gemakkelijk mogelijk!

Contacteer ons om een gepaste regeling af te spreken.

auto icoon

Auto

Autowrakken

Het degelijk recycleren van auowrakken is een precieze opdracht. Een voertuig bestaat niet enkel uit oud metaal, maar ook uit vloeistoffen, een batterij, banden, enz. die allemaal op een veilige manier verwijderd en opgeslagen dienen te worden. Het is belangrijk dat u dit thuis zelf niet probeert te doen!

Sinds 2010 en in samenwerking met het beheersorganisme voor afgedankte voertuigen in België, Febelauto, opende Wynants en Zonen een autodepollutiecentrum. Het was ook een logische stap gezien onze andere activiteiten.

Zo garanderen we dat alle aangeleverde voertuigwrakken op de meest milieuvriendelijke manier vakkundig ontmanteld worden en gerecycleerd. Vloeistoffen worden bijvoorbeeld met een explosieveilige installatie afgezogen, gescheiden opgeslagen en afgevoerd naar erkende verwerkers.

Nadat alle gevaarlijke stoffen verwijderd werden, wordt het voertuig vernietigd zodat het niet meer in het verkeer kan gebracht worden. Via het Febelautosysteem melden wij de vernietiging en wordt het chassisnummer van het voertuig uit het systeem van de DIV verwijderd.

Na vernietiging kan u een officieel vernietigingsattest krijgen.

Een autowrak tot bij ons krijgen, is meestal niet zo evident, contacteer ons dus gerust via telefoon of whatsapp om af te spreken hoe dit mogelijk is.

afvalhoop van autovelgen
autowrak en berg metaal afval
onderkant van autowrak
bedrijfsgebouw Wynants en zonen

Grote hoeveelheden

Grote weegbrug

  • Capaciteit van 20kg tot 60 ton
  • Computergestuurd
  • ingebouwd in de grond

Kleine hoeveelheden

Kleine weegschaal

  • Capaciteit van 1kg tot 3 ton
  • Vooral voor non-ferro metalen
  • Computergestuurd
werknemer van Wynants & Zonen op heftruck

Vragen

Twijfelt u nog?

Heeft u na het bekijken van onze website toch nog vragen? Neem gerust contact op. We helpen u graag verder.