Autowrakken

Het degelijk recycleren van autowrakken is een precieze opdracht

Het degelijk recycleren van autowrakken is een precieze opdracht. Een voertuig bestaat niet enkel uit oud metaal, maar ook uit vloeistoffen, een batterij, banden, enz. die allemaal op een veilige manier verwijderd en opgeslagen dienen te worden. Het is belangrijk dat u dit thuis zelf niet probeert te doen!

Sinds 2010 en in samenwerking met het beheersorganisme voor afgedankte voertuigen in België, Febelauto, opende Wynants en Zonen een autodepollutiecentrum. Het was ook een logische stap gezien onze andere activiteiten.

Zo garanderen we dat alle aangeleverde voertuigwrakken op de meest milieuvriendelijke manier vakkundig ontmanteld worden en gerecycleerd. Vloeistoffen worden bijvoorbeeld met een explosieveilige installatie afgezogen, gescheiden opgeslagen en afgevoerd naar erkende verwerkers.

Nadat alle gevaarlijke stoffen verwijderd werden, wordt het voertuig vernietigd zodat het niet meer in het verkeer kan gebracht worden. Via het Febelautosysteem melden wij de vernietiging en wordt het chassisnummer van het voertuig uit het systeem van de DIV verwijderd.

Na vernietiging kan u een officieel vernietigingsattest krijgen.

Een autowrak tot bij ons krijgen, is meestal niet zo evident, contacteer ons dus gerust via telefoon of whatsapp om af te spreken hoe dit mogelijk is.

autowrak en berg metaal afval
onderkant van autowrak
bedrijfsgebouw Wynants en zonen

Grote hoeveelheden

Grote weegbrug

  • Capaciteit van 20kg tot 60 ton
  • Computergestuurd
  • ingebouwd in de grond

Kleine hoeveelheden

Kleine weegschaal

  • Capaciteit van 1kg tot 3 ton
  • Enkel voor non-ferro metalen
  • Computergestuurd
werknemer van Wynants & Zonen op heftruck

Vragen

Twijfelt u nog?

Heeft u na het bekijken van onze website toch nog vragen? Neem gerust contact op. We helpen u graag verder.