Inhoudstafel

  1. Over Wynants en zonen
  2. Het team
  3. Ontstaan
  4. Groei
  5. Visie

 

Over Wynants en zonen

Metaalhandel Wynants en Zonen biedt een oplossing voor alle vormen van metaalafval. 100 ton schroot of 1 kg, professioneel of particulier, ... met onze drie generaties hebben we meer dan genoeg ervaring om jou snel en efficiënt verder te helpen!

 

Het team

Frans Wynants

Frans WynantsOprichter

Bart Wynants

Bart WynantsMedeoprichter

Steven Wynants

Steven WynantsMedeoprichter

Fred Stevens

Fred StevensVrachtwagenchauffeur CE

Kristof Van Landuyt

Kristof Van LanduytKraanmachinist

Paul Van Houtven

Paul Van HoutvenVrachtwagenchauffeur CE

Kenneth Wynants

Kenneth WynantsAllround werfmedewerker

Dylan Wynants

Dylan WynantsAllround werfmedewerker

Jeroen Muys

Jeroen MuysAllround werfmedewerker /
autodepollutie

 

 

ontstaan

In de tijd dat de dieren nog spraken, haalde vader Frans al oude metalen op met een aanhangwagen. Dat was het begin van het bedrijf dat jullie vandaag kennen als Metaalhandel Wynants en Zonen. Het duurde niet lang voordat Bart en Steven, de twee zonen, betrokken werden in de activiteiten, waarbij de aanhangwagen plaats moest ruimen voor een kleine tweedehands vrachtwagen met hydraulische kraan.

Aangezien de zaken sterk bleven groeien, namen de 3 mannen in 1994 de zaak van een collega uit Breendonk over. En hoe! Het klantenbestand groeide snel en exponentieel, net zoals de hopen schroot en oude metalen. Beter en groter materiaal werd aangeschaft om deze materialen te verwerken.

De eerste containerwagen liet niet lang op zich wachten, gevolgd door nog een grotere en een aanhangwagen voor afzetcontainers.

 

groei

De hopen werden te groot, het bedrijf te klein. Een nieuwe en grotere locatie drong zich op. Wynants en Zonen lieten gezamenlijk hun oog vallen op Sint-Katelijne-Waver, niet zo ver van hun woonplaats Duffel. Begin 2005 ging de nieuwe werf open. Hoe veel was het bedrijf niet gegroeid, van een aanhangwagen tot een werf met loods, burelen, weegbrug, kranen en meer!

Algauw bleek dat ook op de nieuwe locatie de zaken niet gingen roesten (figuurlijk dan). Het achterliggende terrein werd aangekocht en volledig ingericht om tot de huidige grootte te komen van 10 000 m². Zo groeide Wynants en Zonen in de streek uit tot een begrip.

Een bedrijf waar een klant nog een klant is.

 

visie

Wynants en Zonen geloven in de toekomst van de metaalhandel, omdat dit een effectieve en milieuvriendelijke manier is om de afvalberg te lijf te gaan. Zo worden metalen en andere stoffen terug beschikbaar om opnieuw verwerkt te worden. Daarom zijn we ook lid van relevante organisaties zoals o.a. Recupel, Febelauto en Coberec.

Daarnaast geloven ze ook in de kracht van het ondernemerschap en is Wynants en Zonen betrokken in het Plato-netwerk van VOKA. Het doel van Plato is ondernemers een podium te bieden om ervaringen uit te wisselen en zo samen sterker te ondernemen.