Blog

Met glans geslaagd voor onze audits!

Intro

Wist je dat we op regelmatige basis audits ondergaan voor onze autodepollutie?

Wynants en zonen is al sinds 2009 vergund voor het depollueren van afgedankte auto’s. Bij het depollueren verwijderen we alle gevaarlijke stoffen uit de autowrakken. Bij aankomst van de wagen controleren we eerst het chassisnummer aan de hand van de boorddocumenten. Na deze controle starten we met het depollueren. Banden, de batterij, koelvloeistof, remolie, motorolie, brandstof, … worden verwijderd. Na dit proces is het wrak gedepollueerd en klaar voor verdere verwerking.

Elk jaar (elke 2 jaar als je het echt goed doet) krijgt elk autodepollutiecentrum een auditor over de vloer om na te kijken of er wel gewerkt wordt volgens de regels. Doorgaans wordt dan de administratieve kant van het proces volledig gecontroleerd. Elke 2 jaar wordt er ook in het bijzijn van de auditor een auto gedepollueerd. Vorige week hadden we bezoek van deze auditor. We waren, net als bij de voorgaande audits, met glans geslaagd! Aangezien we het al enkele jaren zeer goed doen, krijgen we pas in 2021 opnieuw bezoek.

Ook ons KBS, kwaliteitsborgingssysteem kreeg onlangs een audit. Hier wordt er nagekeken of de juiste procedures worden gevolgd en of onze vervoersdocumenten wel goed gebruikt, ingevuld en gearchiveerd worden. Ons afvalstoffenregister werd ook met een vergrootglas bekeken. Ook voor deze audit scoorden we zeer goed!

autowrak en berg metaal afval
onderkant van autowrak