Het degelijk recycleren van auowrakken is een precieze opdracht. Een voertuig bestaat niet enkel uit oud metaal, maar ook uit vloeistoffen, een batterij, banden, enz. die allemaal op een veilige manier verwijderd en opgeslagen dienen te worden. Het is belangrijk dat u dit thuis zelf niet probeert te doen!

Sinds 2010 en in samenwerking met de beheersorganisme voor afgedankte voertuigen in België, Febelauto, opende het Wynants en Zonen een autodepollutiecentrum. Het was ook een logische stap gezien onze andere activiteiten.

Zo garanderen we dat alle aangeleverde voertuigwrakken op de meest milieuvriendelijke manier vakkundig ontmanteld worden en gerecycleerd. Vloeistoffen worden bijvoorbeeld met een explosieveilige installatie afgezogen, gescheiden opgeslagen en afgevoerd naar erkende verwerkers.

Nadat alle gevaarlijke stoffen verwijderd werden, wordt het voertuig vernietigd zodat het niet meer in het verkeer kan gebracht worden. Via het Febelautosysteem melden wij de vernietiging en wordt het chassisnummer van het voertuig uit het systeem van de DIV verwijderd. Om u een idee te geven van hoe dit allemaal in zijn werk gaat maakten wij een kleine infovideo over het verloop van het depollutieproces.

Na vernietiging kan u een officieel vernietigingsattest krijgen.

Een autowrak tot bij ons krijgen, is meestal niet zo evident, dus bel ons gerust om af te spreken hoe dit mogelijk is.