Op de over ons pagina lees je een groot stuk van onze geschiedenis. We bestaan dan ook bijna 25 jaar. Maar een belangrijk stuk komt daar nog niet aan bod. Wij weten waar we vandaan komen en hoe groot het verschil is met waar we nu staan. Hoe geraakten we hier? Dankzij consequent te investeren en te kiezen voor efficiëntie.

Oud ijzer met de hand gelost

In het begin deden we, Frans (de vader) en Bart & Steven (de zonen van Wynants en Zonen) min of meer alles met de hand. Zelf laden en lossen en met een slijpschijf grote stukken oud ijzer of andere oude metalen in kleinere stukken snijden. Heel zwaar werk!

Omdat de zaak groeide en groeide en het werk dus ook, kwam er het inzicht en de financiële ruimte om te investeren in betere gereedschappen en materiaal. Vandaag de dag is dit standaard van hoe we naar onze zaak kijken.

“Hoe kunnen we dit proces nog efficiënter laten verlopen? Zijn er bepaalde gereedschappen op de markt die ons hierbij kunnen helpen?”

Dit klinkt mooi, maar we maken het ook waar. Lees het onderstaand voorbeeld:

Investeren in een kraan

Toen de hoeveelheden oud ijzer en metalen te groot werden om met de hand te lossen - we kunnen zelf redelijk wat verzetten, maar er zit een grens op - investeerden we in een kraan. Eentje die er mocht zijn qua grootte. Zo konden we veel sneller en gemakkelijker oude metalen verplaatsen, knippen en verwerken. Ook de aankoop van een ijzerpers zorgde voor een stap vooruit.

Nu, er bleef werk bijkomen en de berg oud ijzer bleef groeien. Letterlijk. Kom maar eens kijken. Het is toch redelijk indrukwekkend.

Super voor ons, natuurlijk. Maar ondanks een groot terrein, verminderde de beschikbare plaats voor de kraan en moest er redelijk wat gemanoeuvreerd worden om vlot te kunnen doorwerken. De kraan was nu éénmaal beperkt in zijn reikwijdte en kon niet overal aan. De oplossing?

Minder werk aannemen?

Natuurlijk niet! Wat dan wel? Een grotere kraan aanschaffen. Eentje die gemakkelijker vanuit een meer centrale positie bijna heel het terrein bestrijkt. Zo verliezen we minder tijd in het rondrijden met de kraan en wordt het metaal sneller verwerkt. Opnieuw een aanzienlijke investering, maar eentje waarmee het werk efficiënter en sneller verloopt. Dus eentje die zich vanzelf terugverdient.

Efficiënt oud ijzer en metalen verwerken

Zoals gezegd kijken we dus kritisch naar ieder onderdeel van ons werk:

  • Zijn er manieren om sneller te wegen, bijvoorbeeld door een informatiesysteem met badges.
  • Kunnen we die slijpschijf niet vervangen door een kniptang die met de voet bediend wordt, zodat we veiliger kunnen werken?

Het voordeel voor jou? Een snellere en betere bediening, met een redelijke prijs!

Ontdek bij onze diensten hoe we jou kunnen helpen of neem spring eens binnen om naar onze ijzerberg te kijken!