De klimaatverandering is en blijft één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Op globaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Het is ook een thema dat heel actueel blijft binnen onze sector. En net daarom geloven we dat op lokaal niveau het verschil gemaakt kan worden. ‘Alle beetjes helpen’ is een gekende uitdrukking, met volgens ons een kern van waarheid.

Daarom ondertekenden we de engagementsverklaring van het Burgemeestersconvenant. Dit initiatief van de Europese Commissie is een oproep naar steden en gemeenten om mee te werken aan de Europese en Vlaamse inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen op het grondgebied te verminderen.

Op deze manier engageren we ons om, met kleine of grote inspanningen, ons energieverbruik te verminderen. Dat kan gaan van de aankoop van een milieuvriendelijkere vrachtwagen, tot het installeren van een bewegingssensor in onze sanitaire ruimte. We zijn er van overtuigd dat vele kleintjes één grote maken.

Hopelijk doet u met ons mee. Een kleine stap zou alvast zijn om uw schroot of oude metalen te laten recycleren door een verantwoorde partner: een win-winsituatie voor uzelf en het milieu. Contacteer of bel ons gerust op als u meer vragen heeft!