De 'LEZ' staat voor een ‘Lage Emissie Zone’. Waarschijnlijk klinkt dit jou bekend in de oren, want de laatste tijd kwam het vaak in het nieuws.

Meer en meer steden en gemeenten werken aan een LEZ. Met het invoeren van zo’n LEZ willen de steden de luchtkwaliteit in hun centra verbeteren door de meest vervuilende voertuigen uit het centrum te weren. In Antwerpen bijvoorbeeld, trad de LEZ in voege sinds 1 februari 2017. Brussel volgt op 1 januari 2018 en ook Mechelen bekijkt op dit moment wanneer en hoe ze een LEZ kunnen invoeren.

Oude auto’s en de LEZ

Het idee van propere lucht in onze steden is natuurlijk fantastisch, dat ontkent niemand.

Een gevolg hiervan is minder aangenaam. Voor vele gezinnen stelt zich dan een financieel probleem omdat hun oude voertuig de LEZ niet meer in mag, tenzij er een boete of een dagpas wordt betaald. En het oude voertuig tweedehands verkopen wordt ook steeds moeilijker, omdat in vele gevallen niemand nog interesse heeft in een ‘vervuilende’ wagen.

Helemaal niemand?

Autowrakken verwerken is (deel van) onze business

Wij wel! Als erkend centrum voor autodepollutie kopen en verwerken wij jaarlijks honderden auto’s. Gaande van echte wrakken tot voertuigen die door garages werden overgenomen met een schrootpremie.

Jouw auto wordt volgens de opgelegde normen verwerkt, waarbij zo veel mogelijk van uw voertuig gerecycleerd wordt. Het afgelopen jaar werd van alle binnengebrachte voertuigen zelfs een ongelooflijke 95% gerecycleerd. Na depollutie krijg je bij ons indien gewenst een officieel vernietigingsattest.

En, niet onbelangrijk, ongeacht de Euronorm of de staat van jouw auto, krijg je er bij ons altijd geld voor. Een interessant duwtje in de rug om een nieuwe, minder vervuilende auto te kopen.

Lees verder over het verwerken van je autowrak.

Heb je hier nog een vraag over? Dan kan je ons mailen op info@wynantsenzonen.be of je vult gewoon het contactformulier in. We helpen je met veel plezier verder!