Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe een stookolietank wordt verwijderd? Wel, bij Wynants & Zonen ben je alvast aan het juist adres. Onze collega’s verwijderden onlangs een oude stookolietank uit de kelder van een appartementsgebouw en maakten dit leuke behind-the-scenes-fimpje. 

Bekijk hier het filmpje

De tank werd op voorhand grondig gereinigd want bij het verwijderen ervan komen er wel wat vonken aan te pas. De tank wordt vakkundig in kleine draagbare stukken gesneden met een snijbrander. Deze werkt op propaan en zuurstof. 

De vlam heeft een temperatuur van maar liefst 1200° Celcius. Daarom voeren we werken zoals deze steeds met minstens twee personen uit. Niet enkel om het werk te verlichten, maar ook om de brandveiligheid te verhogen. De persoon die niet aan het snijden is, houdt de ruimte in het oog. Mocht er ergens brand ontstaan, dan kan er snel ingegrepen worden met de verschillende blusmiddelen die ter beschikking staan. Na het verwijderen van de tank ruimen we de plaats waar de stookolietank stond netjes op. 

Merkte je trouwens het gezoem op de achtergrond op? Dit is het geluid van de luchtafzuiging die we plaatsen voor we aan de werken beginnen. Zo ademen onze collega’s geen gevaarlijke stoffen in én wordt rookhinder voor de bewoners helemaal uitgesloten.

Stookolietank verwijderen met snijbrander